opc_loader

Wensenlijst

UITVERKOOP!! Gebruik code sale2021 en ontvang 25% korting op het hele assortiment.

Waarom is het natuurlijke ingrediënt Hyaluronzuur zo belangrijk voor je huid?

Waarom is het natuurlijke ingrediënt Hyaluronzuur zo belangrijk voor je huid?

Het wonder ingrediënt Hyaluronzuur:

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat bij je geboorte in grote getale aanwezig is en helaas flink afneemt naarmate we ouder worden.

Wat doet hyaluronzuur nu precies? Hyaluronzuur zit in onze gewrichten en zorgt ervoor dat we soepel kunnen bewegen, in ons oogvocht en daarnaast zit het voor een groot deel in onze huid en zorgt het ervoor dat we vocht kunnen vasthouden. (Het kan wel tot 1000x zijn eigen gewicht vasthouden!)Hoe meer hyaluronzuur onze huid bevat, hoe meer volume we hebben. Vandaar dat een jonge huid veerkrachtiger is en geen rimpeltjes heeft. Naarmate we ouder worden en de hyaluronzuur productie neemt af, zie je dat je huid minder vol is en er dus rimpeltjes verschijnen. Dit is een natuurlijk proces en kan je gelukkig wat vertragen door huidverzorging te gebruiken met het juiste type en percentage aan hyaluronzuur.

Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten hyaluronzuur met verschillende gewichten. Hoe hoger het gewicht, hoe meer het op de oppervlakte van de huid blijft en zo vooral hydraterend werkt. Hoe lager het gewicht, hoe dieper het in de huid kan penetreren en zo van binnenuit de huid als het ware omhoog duwt en naast hydratatie tevens een anti-rimpel werking heeft. Hoe lager het gewicht hoe meer het dus voor je huid doet maar dit type hyaluronzuur is ook kostbaarder dan hyaluronzuur met een hoog gewicht en dat zie je ook terug in de prijs van je pot crème. Als consument zie je meestal niet welk type gewicht of percentage is gebruikt en als een pot crème ook maar een klein beetje hyaluronzuur bevat mag de producent het er al opzetten. 

Wanneer je graag een verzorging wilt dat zowel hydrateert als een anti-rimpel werking heeft kun je kiezen voor dit natuurlijke sérum https://www.houseofskins.nl/huidverzorging/gezicht/srum/hyaluron--probiotics-serum-serum. Dit veganistische sérum bevat 2 types hyaluronzuur, een type met een hoog moleculair gewicht voor hydratatie en een laag moleculair gewicht voor meer volume en tegen rimpeltjes. 2 vliegen in 1 klap dus;-) Tevens bevat dit sérum nog een extra wonder ingrediënt, namelijk pro-biotica. Over dit ingrediënt zal ik in de volgende blog wat meer uitleggen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.